Nieuws
IMG 7133
Business

Blue Lines viert 15-jarig bestaan met 1500 bomen

Blue Lines goes Forest.

Ze keken er al een hele tijd naar uit: hun 15-jarig bestaan vieren met sprankelende champagne, hemelse hapjes en veel volk. Het uitgelezen moment om hun vertalers, klanten en superteam uitbundig te bedanken voor hun loyaliteit. Het zou een gezellige bedoening worden in hun mooie, klimaatneutrale kantoor. Kwam daar toch geen pandemie tussen gefietst, zeker! Een pandemie die notabene direct gelinkt wordt aan ontbossing. Want door doorgedreven boskap moeten wilde dieren noodgedwongen dichter bij de mens gaan leven, met alle virale gevolgen van dien.

Geen ploffende champagnekurken, wel 1500 nieuwe bomen

De feestplannen werden dan maar noodgedwongen on hold gezet.

“Mochten we nu eens 1500 bomen planten om ons 15-jarig bestaan te vieren,” dacht Stef (Co-Founder Blue Lines).

1 miljoen bomen: een wens die in vervulling gaat

Sarah (Go Forest): “En daarmee brachten jullie ons weer een beetje dichter bij onze eerste grote ambitie: 1 miljoen bomen planten. Dat was overigens ook de laatste wens van mijn vroegere werkgever Philip Cracco. Hij inspireerde me om de bedrijfswereld en de milieubeweging met elkaar te verzoenen. Toen hij na een slepende ziekte overleed ben ik in actie geschoten om zijn wens waar te maken. Ik vond steun bij Xavier Goethals, manager van Topglass en Antoine Geerinckx, oprichter van CO2logic, en zo kreeg Go Forest stevige wortels om verder te kunnen groeien.

Vele bomen vormen een bos, vele stappen vormen een nieuwe weg

Sarah (Go Forest): “Op langere termijn reikt onze ambitie veel verder dan 1 miljoen nieuwe bomen planten. We willen gedragsverandering veroorzaken en zo ook de oorzaken van de bodem- en ontbossingsproblematiek aanpakken. Daarnaast willen we mensen inspireren en motiveren om duurzaam te ondernemen en mee te bouwen aan een betere wereld.”

Wil jij net zoals Blue Lines een leader for a greener world worden? Draag je boompje bij aan herbebossing daar waar de bevolking jouw steun het meest nodig heeft.

Heb je vertaalopdrachten of zoek je de juiste partij voor copywriting?

Surf dan snel naar de website van Blue Lines.

Terug naar nieuws