Nieuws
Whats App Image 2021 08 13 at 15 53 07
Ecologie

Een papierloze toekomst

Papierloos werken is voor veel bedrijven een belangrijk doel. Papierreductie zorgt voor geldbesparing, is goed voor het milieu en versnelt bedrijfsprocessen dankzij digitalisering.

Organisaties zijn vaak niet van vandaag op morgen volledig papierloos en kunnen een fasenmodel uitwerken om belangrijke doelstellingen te behalen. Niet enkel kunnen ze rapporteren over de behaalde papierbesparing maar het aantal vellen dat jaarlijks wordt uitgespaard, kunnen ze opnieuw aanplanten onder de vorm van nieuwe boompjes. Een uitgelezen manier om medewerkers te motiveren mee te werken aan duurzaam printbeleid.

Enorme tijdsbesparingen, veilig databeheer en ruimtebesparingen vormen een grote motivatie om te gaan digitaliseren en op die manier wordt verspilling tegengegaan.

Bedrijven zoals Belfinity vinden de werkplek opnieuw uit en helpen bedrijven in deze transitie dankzij interessante Service Packs.

Wist je trouwens dat Wolters Kluwer samen met ons een onderzoek aan het voeren is naar papierverbruik bij boekhoudkantoren? De resultaten zullen meegedeeld worden tijdens de 'Week van de accountant' in oktober. Ben je zelf boekhouder/fiscalist, dan kan je hier deelnemen aan de survey.

Samen voor minder papierverbruik en meer bomen op onze aardbol.

Terug naar nieuws