Nieuws
036
Big News

Anouk Matton wordt de eerste klimaatneutrale DJ ter wereld

Go Forest slaat de handen in elkaar met Anouk Matton. Als eerste klimaatneutrale DJ compenseert zij onder andere haar vliegkilometers door bomen te planten. De groene gedachte weerklonk nog nooit zo luid.

Eén miljoen bomen planten

Go Forest wil zoveel mogelijk mensen motiveren en inspireren om duurzaam en toekomstgericht te handelen. Samen met partnerorganisatie CO2logic wil Go Forest bedrijven, organisaties en individuen aanzetten tot het planten van bomen om zo hun ecologische voetafdruk te compenseren en globale biodiversiteit te steunen. Iedereen kan meedoen, wat de populariteit van de groene gedachte alleen maar ten goede komt.

Van geitenwollensokken tot hippe DJ’s

Dat enkel geitenwollensokken bekommerd zouden zijn om het klimaat is een misverstand dat gelukkig al even de wereld uit is. We leven met zijn allen samen op deze planeet, dus is het aan ons allemaal om haar toekomst ter harte te nemen.

Ook Anouk Matton wil haar steentje bijdragen. Als DJ vliegt zij jaarlijks een paar keer rond de aardbol. Om de CO2-uitstoot die onvermijdelijk met haar job gepaard gaat te compenseren, besliste Anouk om bomen te planten via Go Forest. Dat maakt van Anouk Matton de eerste klimaatneutrale DJ ter wereld.

DJ met CO2-neutraal label

Om de ecologische voetafdruk van Anouk te berekenen* nam Go Forest samen met partnerorganisatie CO2logic haar CO2-uitstoot onder de loep. Er werd daarvoor naar 2019 gekeken omdat die gegevens realistischer zijn dan die van het voorbije covid-jaar waarin nauwelijks gereisd werd.

Het grootste aandeel van de CO2-uitstoot van Anouk valt terug te brengen tot haar professionele vliegreizen. Naast haar vluchten als DJ werd ook rekening gehouden met haar afgelegde kilometers met de wagen en het energieverbruik van haar woning. Zo kwam Go Forest tot een resultaat van 66,1 ton CO2-uitstoot per jaar. Om dit te compenseren, liet Anouk 1700 bomen planten in een bosproject in Zambia.

Klimaatneutrale pionier

In haar dagelijks leven bant Anouk Matton al jaren zoveel mogelijk plastic, ze recycleert waar het kan en eet vaak vegan. Haar man, Dimitri Vegas, steunt ook actief het Ocean Clean Up project. Maar, zoals bij de meeste artiesten en zakenmensen, zorgen de vele vliegreizen die bij haar job horen voor de grootste uitstoot.

Anouk is zich bewust van de grote CO2-uitstoot die gepaard gaat met zakenreizen en de nefaste impact daarvan op ons klimaat. En daar wil ze ook graag iets aan doen. In de eerste plaats door zelf haar ecologische voetafdruk te compenseren, maar ook door het bewustzijn hiervoor te doen toenemen. Als eerste klimaatneutrale DJ ter wereld is Anouk Matton een pionier die collega’s en bedrijfsleiders warm wil maken voor de groene gedachte.

*Voor de berekening van de ecologische voetafdruk van Anouk werden scope 1, scope 2 en deels scope 3 vluchten in kaart gebracht volgens het GhG protocol (Greenhouse Gas Protocol).

Terug naar nieuws