Nieuws
15
Ecologie

Groetjes uit Peru!

Op dit moment is één van onze oprichters, Sarah, in Peru om voor de eerste keer ons herbebossings- & boslandbouwproject in Madre de Dios te bezoeken. Ze is er nog maar een paar dagen, maar de ervaring is nu al geweldig. Laat haar ons meenemen op deze reis!

Peru is prachtig.
Foto's kunnen de schoonheid niet weergeven, maar laat het me proberen! We hebben te maken met een tropische hitte van 30°C graden overdag, en onder de 10°C graden 's nachts. En veel muggen? Dat is eigenlijk best ok!

Terwijl we door ons project wandelen, is de biodiversiteit indrukwekkend. Klein, groot, breed, jong en oud. Alle soorten bomen en planten zijn aanwezig. De voordelen zijn enorm. Dieren, mensen, allemaal gebruiken ze de bomen voor voedsel, en soms zelfs medicijnen. Onze hutten zijn gebouwd van dode of omgevallen bomen. Alles wordt gewoon gebruikt. Zo indrukwekkend!

Ons project is regeneratief, wat betekent dat we het Amazonewoud terugbrengen naar zijn oorsprong. En dat is nodig, nu! Tijdens de rit/boottocht hiernaartoe, kon ik met mijn eigen ook zien dat enorme stukken bos worden gekapt, verbrand, vernietigd, allemaal voor landbouw en veeteelt. Het is hartverscheurend om te zien...

Maar verandering is in beweging... Als ik met lokale boeren spreek, zijn ze eigenlijk heel blij met de herbebossing! De bomen bieden hen veel voordelen voor hun eigen leven, en leveren hen meer geld op in vergelijking met vee! Bewustwording en bewustmaking hebben daadwerkelijk hun gedrag veranderd! Dat is waar we naar streven met Go Forest, om een impact te hebben. Niet alleen voor de planeet, maar ook voor gemeenschappen over de hele wereld.

Bomen planten ter ere van u

Wij geloven dat bedrijven toekomstgericht moeten handelen. Samen kunnen we allemaal een positieve impact hebben op de wereld van morgen. Het is het decennium van de actie, dus we moeten allemaal nu handelen! Niet één keer, maar voortdurend.

Ons Amazon Regeneration-programma maakt herbebossing tastbaar. We willen delen wat we doen, zodat anderen hun eigen inspiratie vinden om duurzame manieren van leven te verspreiden en eerlijke, regeneratieve ontwikkeling te katalyseren. Onze boeren maken deel uit van een groeiende toeleveringsketen die strategieën implementeert om de Amazone te herstellen en tegelijkertijd de bestaansmiddelen voor gezinnen en gemeenschappen te verbeteren.

Naast Peru hebben we ook projecten in Armenië, Oeganda en zelfs België. Dus laten we beginnen met het planten van (meer) bomen!

Sarah blijft tot eind juli in Peru, dus hou onze social media kanalen in de gaten voor meer prachtige foto's en updates!

Terug naar nieuws