Nieuws
Whats App Image 2021 08 31 at 14 59 17 2
Business

High-Five voor de planeet!


Samen met het scholenproject High-Five zullen we vanaf dit schooljaar bomen planten in ons project in Peru, waar ze een maximale impact kunnen maken op het klimaat. High-Five pakt de grote wagendrukte richting scholen aan, door kinderen te stimuleren om op een duurzame manier naar school te gaan. Aan de hand van spelmethoden en technologie, vormt ze een hippe motivator voor kinderen om hun gedrag te gaan veranderen.

Stappen en trappen naar school

Sinds enkele jaren motiveert High-Five, een project van het Kortrijks bedrijf Aptus, lagereschoolkinderen en vooral ook hun ouders om meer (samen) te voet en met de fiets naar school te gaan. Op dit moment komt 66% met de wagen. Dat zorgt niet alleen voor een drukke en gevaarlijke schoolomgeving, maar het zorgt er ook voor dat kinderen niet genoeg actief deelnemen in het verkeer. Zo missen ze belangrijke verkeerservaring. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' wil High Five deze bubbel doorprikken door een duurzame verplaatsing naar school aantrekkelijk te maken waarbij de kinderen de mouw van mama en papa trekken om samen naar school te fietsen of wandelen.

Chocoladeboom of Limoenboom?

Aan de hand van beloningen worden de kinderen gestimuleerd om al stappend of trappend zich naar school te begeven. Zo konden ze al extra munten verdienen bij het laten groeien van een virtuele boom. Nu willen we een stapje verder gaan en daarom kunnen de kinderen vanaf dit schooljaar via het online platform een fysieke boom naar keuze laten planten in Peru. Ze kunnen dit proces volledig volgen met foto’s en informatie van hun eigen boom. Helemaal transparant, helemaal persoonlijk. Zo krijgen de bomen ook een tastbare invulling voor de kinderen door hen de keuze te laten om te kiezen voor bijvoorbeeld een “chocoladeboom” = cacao of “limoenboom”= Citrus aurantifolia.

Samen met ons wil High Five bomen planten waar ze de grootste impact hebben op zowel biodiversiteit, CO2-opslag, tewerkstelling en levensonderhoud.

Meer informatie over dit project kunnen jullie terugvinden via www.highfivevoordeplaneet.be

Terug naar nieuws