Nieuws
Anais
Ecologie

Onze eerste stagiair vertrekt naar Peru!

Dit weekend vertrekt Anaïs Van Malderen naar ons herbebossingsproject in Peru om gedurende 3 maanden stage te lopen in het departement Bosbehoud en -beheer van Camino Verde, onze herbebossingspartner in Peru.

Anaïs is een masterstudente in 'Human Ecology". Deze specialisatie is een onderdeel van de Master of Science in Biology aan de Vrije Universiteit Brussel en focust zich op de interacties tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving.
Daarnaast heeft ze een grote passie voor biologisch behoud, socio-ecologie, tropische bos systemen en het tegengaan van klimaatverandering.

Het is niet de eerste keer dat Anaïs in Peru zal zijn want in 2018 werkte ze als vrijwilliger in een hondenasiel waar ze algemene en medische zorg verleende aan in de steek gelaten honden.

Tijdens haar stage zal Anaïs verschillende planttechnieken leren, zal ze bomen classificeren en registreren in de blockchain maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van een applicatie die de investeerder koppelt aan het herbebossingscentrum door bomen te classificeren op basis van foto's in het veld.
Daarnaast zal ze GIS-kaarten (Geographic Information System) maken van de bedreigingen van ontbossing in de regio +de bedreigingen en voordelen van agroforestry voor de fauna analyseren.

Last but not least zal Anaïs door het delen van haar foto's, video's en verhalen met ons, kunnen aantonen hoe de inspanningen van Go Forest en al onze klanten meer en meer een impact genereren.

Wij wensen je alvast een fantastische en leerrijke stage op een van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende plaatsenop aarde!


Terug naar nieuws