Nieuws
IMG 0507
Ecologie

Project in de kijker: Armenië

Samen met onze partner My Forest Armenia, willen we verstoorde bosecosystemen herstellen aan de hand van verschillende strategieën. Deze omvatten: het planten van inheemse boomsoorten, het zaaien van zaden in bosherstelgebieden, evenals het bevorderen van natuurlijke regeneratieprocessen.

Dit voorjaar heeft My Forest Armenië er 4 arbeiders bijgekregen, wat het totaal op 14 brengt. Hun taken bestaan voornamelijk uit:

- het voorbereiden en planten van zaadjes,
- de grond voorbereiden voor het zaaien van dennen en daarna het zaaien van zaden,
- zaadjes verwijderen die klaar zijn om in de bebossingsgebieden te worden geplant,
- onkruid verwijderen,
- toezicht houden op de kiemkracht van de zaden in de herfst

Een week geleden is het plantenseizoen in Armenië opnieuw begonnen. Door de vele sneeuwval in de provincie Lori moesten de boeren wat langer wachten om de zaadjes die geoogst werden uit de kwekerij, te kunnen planten.
Dit is ook het ideale moment om nieuwe zaadjes te zaaien die volgend seizoen geplant kunnen worden.

De komende drie weken worden meer dan 30 000 eikenboompjes geplant op het land in Shirakamut. Niet alleen via Go Forest maar ook andere donoren die onze partner in Armenië steunen kunnen ervoor zorgen dat dit grote aantal boompjes geplant kan worden.

Succesvolle herbebossing impliceert de emancipatie van lokale gemeenschappen. Door het opleiden en trainen van de plattelandsgemeenschap verhoogt de levensstandaard en zorgt onze partner ervoor dat de lokale bevolking ook de komende decennia voor het nieuwe bos zal blijven zorgen.

Terug naar nieuws